Roland Vanden Abbeele

Watersommelier Roland Vanden Abbeele is een gedreven vakman die zijn strepen heeft verdiend in tal van disciplines. Hij is zowel gediplomeerde Maître Sommelier de Vins de France als wereldwijnmeester. Sinds 1993 geeft hij o.a. les aan de befaamde hotelschool ter Duinen van Koksijde! Waters hebben sinds het begin van zijn carrière een belangrijke rol gespeeld. Met passie is hij zich verder gaan verdiepen in water en sinds 2006 is hij dan ook watersommelier. De eerste in België! Ondertussen is hij als watersommelier in binnen- en buitenland internationaal erkend als begenadigd waterproever.

Ontwikkelingen door de jaren heen

Na het succesvol behalen van het diploma Maitre sommelier de vins de France in 1984 is Roland zijn carrière begonnen bij Casino Kursaal – Restaurant “Le Perigord” als Chef de ran. Zijn loopbaan heeft hem veel mooie diploma’s, prijzen en ervaringen opgeleverd.

Heden

Docent Hotelschool ter Duinen Koksijde

1993 – heden

Eerste watersommelier van België

2006
2005

Oprichting Wine & Food consulting BVBA

Consultant voor horeca en catering

2000
1990

Beste kelner van Vlaanderen

1ste plaats
Persprijs
1ste prijs voor de beste versnijding
1989 – 2e plaats

Diploma Wijnhandelaar

1992
1985

Diploma Maitre sommelier de vins de France